OSTEOPATIA

L’osteopatia és la ciència i l’art de diagnosticar i de tractar les disfuncions de mobilitat dels diferents teixits del cos humà. Aquestes disfuncions provoquen trastorns i pertorben l’estat de salut de l’organisme.

Cristina Cortés, osteòpata de Fisiosalut, ens explica el procés de maduració professional que la va dur a especialitzar-se en aquest camp i com entén ella l’osteopatia:

“Durant molts anys em vaig dedicar a la fisioteràpia esportiva. Vaig aprendre dels millors professionals en medicina i rehabilitació.

A poc a poc, em vaig anar adonant que som molt més que un cos que es mou. Em vaig submergir en l’osteopatia, on s’aborda el pacient d’una manera global i integrativa.

El moviment és vida, el que no es mou, mor… i les densitats i bloquejos del cos no deixen circular els fluids del cos lliurament. Són aquests bloquejos els que ens fan emmalaltir. Per aquest motiu la prevenció és tan important.

Hem de tenir en compte que aquests bloquejos i aquestes densitats sempre tenen diversos orígens, no tan sols un: una lesió no és únicament estructural, orgànica, energètica o emocional, sinó que es composa una miqueta de cada origen. És per això que l’osteopatia tracta el pacient de forma integrativa, perquè entén el cos com una globalitat.

El cos té la gran capacitat de curar-se ell mateix, l’osteòpata el que fa és despertar aquesta capacitat inherent en el pacient, estimular-la per tal d’afavorir la seva autosanació”.

contacta amb nosaltres

De dilluns a divendres de 08:00 h a 14:00 h i de 15:00 h a 20:30 h
(els dies festius tenim tancat)

Correu electrònic: fisiosalutmataro@hotmail.com