Truqueu-nos directament: 93 799 78 58

Carrer del Pintor Marià Andreu, 1, Mataró vegeu el plànol

Serveis que oferim a Fisiosalut

L'activitat principal de Fisiosalut Mataró és la Fisioteràpia, aquest servei l'oferim de dilluns a divendres, de vuit del matí a vuit del vespre amb una pausa al migdia per a dinar.

La resta de serveis de Fisiosalut són teràpies molt relacionades amb la Fisioteràpia. Poden ésser tractaments independents o que es complementin amb el tractament del Fisioterapeuta. Cada professional col·laborador té uns dies de visita o bé ho fa a hores convingudes adaptant-se a les vostres necessitats.

A continuació us presentem els nostres serveis:

Fisioteràpia i Rehabilitació de lesions:

La Fisioteràpia és l'ús terapèutic d'agents físics (com poden ser: fred, calor, moviment, aigua, sons, llum, electricitat, pressió,...) amb la finalitat de restablir les funcions físiques del cos humà després d'una agressió (lesió, intervenció quirúrgica, desgast, el propi ús...) i de preveure'n el seu deteriorament.

A Catalunya, per a desenvolupar aquesta pràctica és imprescindible tenir una titulació Universitària, és la Diplomatura Universitària de Fisioteràpia o bé el Grau en Fisioteràpia (des de l'aplicació del pla Bologna).

Si en voleu més informació...

Massatge i Teràpia Manual:

El massatge és una tècnica de tractament que recull un seguit de moviments sobre el cos del pacient que variaran en intensitat, velocitat, pressió, àrea abastida,.... Aquestes maniobres també se succeiran dins el massatge en un o altre ordre i durada depenent de la finalitat que volem aconseguir i de la resposta que es produeixi en les diverses estructures del cos del pacient.

PER AQUEST MOTIU ÉS MOLT IMPORTANT QUE LA PERSONA QUE REALITZA UN MASSATGE AMB FINALITATS TERAPÈUTIQUES SIGUI FISIOTERAPEUTA.

Dins un tractament combinarem el massatge amb d'altres teràpies manuals per tal de "normalitzar" la funció. Aquestes teràpies manuals poden ser: mobilitzacions articulars, estiraments, de coaptació d'estructures, re centratges articulars, elastificació de teixits, ...

Si en voleu més informació...

Drenatge Limfàtic Manual:

El Drenatge Limfàtic Manual és una teràpia manual de la família dels massatges, que persegueix un doble objectiu: Per una banda activa el funcionament del nostre sistema limfàtic. I per un altre costat, drena manualment la limfa o líquid intersticial retingut en una zona concreta del nostre cos o bé de forma generalitzada.

Està indicat especialment després de qualsevol cirurgia agressiva (com és el cas de les liposuccions, augment o reducció de mames, pròtesi de genoll i d'altres cirurgies en traumatologia), en casos en que hi ha un dèficit del sistema limfàtic o l'extracció de ganglis, en cas d'edema, limfedema o davant la presència d'un hematoma important.

Si en voleu més informació...

Reeducació del sòl pelvià:

El sòl pelvià o perineu està constituït per un conjunt de músculs que estan situats entre el còccix i l'os del pubis. Aquests músculs fan de suport a diversos òrgans com són: la bufeta de l'orina, l'úter i ovaris i al recte (porció final de l'intestí). Per diverses causes, aquests músculs es poden tornar fràgils i presentar molèsties i/o trastorns en el seu correcte funcionament.

La Rehabilitació del sòl pelvià està orientada al tractament conservador de totes les alteracions derivades del deteriorament del perineu.

Aquestes alteracions poden ser:

  • Incotinències urinàries
  • Incontinències fecals
  • Prolapses
  • Disfuncions sexuals
Podeu trobar més informació sobre aquest servei...

Preparació per al part:

Cada dona és diferent i cada embaràs també ho és: Cada part és únic i especial. És per això que, a Fisiosalut Mataró, les classes de Preparació per al part les realitzem de forma individual i personalitzada per a cada parella, adaptant-nos a les circumstancies emocionals, les expectatives que té, les pors i els símptomes concrets que presenta cada embarassada.

Les classes són setmanals i tenen una durada d'entre 45 i 50 minuts. S'inicien al voltant de la setmana 28 de gestació i tenen com a objectius principals que la dona arribi al part en bones condicions tant físiques com psicológiques, que tingui les eines necessàries com per assumir un paper actiu en el procés d'embaràs i part, i preparar-la per al post part immediat.

Per a conèixer el programa complet...

Gimnàstica abdominal hipopressiva (GAH):

Que són els abdominals hipopressius?

Es tracta d’una sèrie d’exercicis posturals combinats amb respiracions diafragmàtiques, a través dels quals busquem la contracció involuntària del sol pelvià i la faixa abdominal a través de la disminució de la pressió de les cavitats toràcica, abdominal i pèlvica.

La musculatura de la faixa abdominal i el sòl pelvià estan dissenyats per sostenir els òrgans interns tant en repòs com quan hi ha un augment de pressió durant un esforç; però amb els anys, l’exercici, els embarassos (en la dona)... es perd aquesta funció desprogramant-se la musculatura i donant pas a disfuncions pèlviques i abdominals, entre d’altres.

Amb els abdominals hipopressius tornem a reprogramar la resposta muscular davant aquestes circumstancies, tonificant correctament la faixa abdominal i el sol pelvià.

Amb aquest treball obtenim beneficis generals, com serien una educació postural i una reducció de les tensions musculars, i beneficis específics, com una tonificació de la musculatura del sol pelvià i faixa abdominal protegint i recol·locant els òrgans pelvians, evitant i corregint múltiples disfuncions, tant urológiques, sexuals com ginecològiques. També és un treball molt indicat en cas de patologies de la columna vertebral.

10 raons per realitzar el mètode hipopressiu de Marcel Caufriez

Els Hipopressius a Fisiosalut:

A Fisiosalut t’oferim dues opcions:

OPCIÓ 1:
Aprendre, perfeccionar la tècnica i realitzar diversos exercicis abdominals hipopressius en sessions individuals.

OPCIÓ 2:
Grups de Gimnàstica Abdominal Hipopressiva:
Els grups els fem els dissabtes de 10 a 11 hores.
Abans de la incorporació al grup de gimnàstica hipopressiva, és imprescindible realitzar sessió individuals per realitzar la historia clínica, una valoració i un aprenentatge de la tècnica.
Són necessàries diverses setmanes per integrar la tècnica, tot i que moltes vegades els efectes són immediats. Cal una dedicació constant fins que la reprogramació acaba i, un cop finalitzada, és aconsellable fer un manteniment.

Si en voleu una informacio més detallada...

Acupuntura, Moxibustió i Shiatsu:

Acupuntura, Moxibustió i Shiatsu són pràctiques terapèutiques mil·lenàries recollides en la Medicina energètica o Medicina Tradicional Xinesa.

L'acupuntura forma part de les que avui anomenem "teràpies alternatives" o "complementàries". Consisteix en la punció d'agulles en uns punts concrets per tal de regular l'energia del nostre cos. És àmpliament eficaç en la prevenció i tractament de tot tipus de malalties. La moxibustió consisteix en l'estimulació tèrmica dels punts acupunturals mitjançant la combustió de plantes (principalment Artemisa Vulgaris). S'acostuma a aplicar de forma complementària a l'acupuntura.

El Shiatsu és una altra eina terapèutica amb què compta la Medicina Tradicional Xinesa per a tractar i preveure patologies. És un tipus de massatge que es fa a nivell de terra i per damunt de la roba del pacient.

Si en voleu informació més detallada...

Medicina Homeopàtica

La Medicina Homeopàtica no tracta únicament la "malaltia", sinó la "persona malalta" amb totes les seves característiques i símptomes a nivell físic, emocional i mental.

Els Medicaments Homeopàtics activen la capacitat que tenim les persones de recuperar la salut amb les nostres pròpies defenses i ajuden a restablir l'estat de salut. La curació que aconseguirem serà de llarga durada i a nivell profund.

La Homeopatia pot tractar qualsevol malaltia aguda o crònica, essent especialment eficaç en malalties com la migranya, l'al·lèrgia, l'asma, la depressió, ansietat, reumatisme, èczemes,...

El Metge Homeòpata és un Llicenciat en Medicina que ha fet el Màster en Homeopatia.

Si en voleu saber més...

Dietètica i Nutrició

Vivim en una societat en la que existeixen medicaments per a guarir la majoria de malalties. Al mateix temps, cada vegada es pren més consciència que el millor tractament és la prevenció: menjar tot el que el nostre cos necessita i el la quantitat i combinació correcta és la millor prevenció de desequilibris i patologies en el nostre cos.

A Fisiosalut Mataró us oferim aquest servei en què la Dietista Nutricionista valora la dieta del pacient, detecta i corregeix els possibles desequilibris i explica al pacient els canvis necessaris en els seus hàbits alimentaris, reeducant-lo en successius controls.

Fem dietes personalitzades per a sobrepès i obesitat, augment de pes, infantesa, adolescència, embarassades, diabetis, colesterol, àcid úric, vegetarianisme,...

Si necessiteu més informació sobre aquest servei...

Psicologia i Neuropsicologia

Al llarg de la vida ens trobem en situacions que fan que "no estiguem en el nostre millor moment": estem tristos, pensem que no servim per a res, ens sentim sols, tenim por,...

La psicologia et pot ajudar tant a superar situacions difícils com a la recuperació de determinades malalties, mitjançant mètodes terapèutics personalitzats i eficaços per a solucionar els teus problemes i aconseguir una millor qualitat de vida.

A Fisiosalut Mataró tractem problemes en adults (depressió, ansietat, fòbies, addiccions,...), problemes de parella, infanto juvenils (fracàs escolar, TDHA, problemes de relació paterno filial,...), i problemes neurològics (problemes de memòria, demències, síndrome química múltiple,...).

També oferim tallers de memòria, de reminiscència i de musico teràpia.

Vine a veure'ns, junts podem millorar la teva vida!

Si voleu més detalls sobre els trastorns que tractem....